Ik heb vaak ideeën, ofwel hersenscheetjes, waarvan ik van te voren totaal geen idee heb hoe ze uit gaan pakken.

Creatief met lange sluitertijd

Ik experimenteer graag met mijn camera. Met het licht, de sluitertijd en in dit geval ook een oude flitser. En die heb ik niet op de camera gemonteerd!

De donkere bossen in

Toen het donker begon te worden zijn we (manlief assisteerde) de bossen in gegaan. Met camera, statief en een oude externe flitser zijn we wat gaan experimenteren.

Ik kreeg het idee de flitser onder mijn haar te verstoppen. Het was even zoeken naar het juiste moment de flitser in te schakelen en de perfecte sluitingstijd. Maar het heeft interessant beeld opgeleverd, waar het lijkt alsof ik licht geeft. Uiteindelijk bleek een belichtingstijd van 10 seconde perfect te zijn om de omgeving genoeg mee te laten spelen in de foto’s. Hieronder het resultaat.

Nachtfotografie lange sluitertijd

Bij deze foto heb ik niet de volledige 10 seconde in beeld gestaan, waardoor je als het ware door me heen kan kijken en de achtergrond ziet.

Nachtfotografie lange sluitertijd

Lensflare!

Nachtfotografie lange sluitertijd

 

Geef een reactie