Mijn eerste foto’s met een Kodak Brownie No.2

In een eedere post vertelde ik al hoe ik dit pareltje, een Kodak Brownie No.2, via Marktplaats kocht. Hier laat ik je de eerste foto’s zien! 

Fotograferen met een oude boxcamera

First things first: poetsen! Vaak staat zo’n oude camera als erecatcher in een huis en dan eten ze zowaar stof. Zo’n 30 wattenstaafjes verder is het doosje schoon genoeg.

Omdat ik er niet helemaal zeker van was of de camera 100% lichtdicht zou zijn, heb ik via Marktplaats een goedkoop, verlopen filmpje gekocht (120 rolfilm). Ergens zit er wel een kleine lichtlek, op enkele foto’s zie je aan de zijkant wat rode strepen. Waarschijnlijk komt dit doordat het rode schermpje (waar je op kan zien bij welke foto je bent), oud en versleten is.

Dit zijn mijn eerste foto’s met een camera van bijna 90 jaar oud…

Foto gemaakt met Kodak Brownie

Foto gemaakt met Kodak Brownie

Foto gemaakt met Kodak Brownie

Foto gemaakt met Kodak Brownie

Foto gemaakt met Kodak Brownie

Ga je zelf ook aan de slag met een oude boxcamera en zoek je een handleiding? Op de website van Butkus kan je bijna elke handleiding wel vinden. Laat gerust een linkje naar de foto’s achter in de reacties hieronder. Ik zal zelf later nog een post schrijven over de werking van deze camera.

Geef een reactie